Site Overlay

Soorten massages

Een klassieke ontspanningsmassage
Een intuïtieve zachte massage, die altijd anders kan zijn omdat ik inspeel op de blokkades en contracties die ik tegenkom. Op verzoek kan natuurlijk de intensiteit altijd aangepast worden.
Hierbij kan ik gebruik maken van cupping, schuddingen, pulsaties, strekkingen, warmte en ontspannende geuren.
Deze massage zet ik in als er geen specifieke klachten zijn waar aan gewerkt gaat worden, maar de algemene ontspanning de balans kan helpen herstellen.

———————————————————————————–

Triggerpointmassage
Middels banen van minuscule spiercontracties breng ik middels manuele druk ruimte in diverse spierketens. Hierbij loop ik de aangedane spierketen af met druk en masseer licht tussendoor.
Het lichaam wordt naast deze hardere techniek ook met rustige strijkingen tot rust gemaand.
De triggerpoints zelf zijn ophopingen van afvalstoffen in de spieren, die zich op vaste punten in het lichaam bevinden. Bij het loslaten van deze triggerpoints kunnen ook opgekropte emoties loskomen.
Bij deze massage raad ik aan 4 weken achtereen te komen en geef ik strekkingen mee om de spierketen op lengte te houden.

———————————————————————————–

Sportmassage
Met een geregelde krachtige sportmassage en dus een enorme afvoer van de afvalstoffen voorkom je sportblessures en herstel je makkelijker van je trainingen.
Hiermee leg je een basis voor een blessurevrij leven.
In deze massage maak ik gebruik van strijkingen (effleurages), knedingen (petrisages), tapotages (snelle ritmische slagen met de vingertoppen) en schuddingen.
Bij frequent sporten adviseer ik eens in de 2 tot max. 4 weken een afspraak te maken.
Sportmassages van meer dan 3 spiergroepen zijn meer geschikt voor een langere behandeling, bijvoorbeeld van 1,5 of 2 uur.

———————————————————————————–

Lymfedrainage
Op een uiterst comfortabele wijze wordt de lymfe in beweging gebracht.
Je ligt ontspannen op de rug en gebruik een techniek waarbij ik een zachte pompende beweging met de hand maak, waarbij de stroom goed op gang komt, om zo de vochtopname van de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen.
Lymfe kun je vergelijken het riool van het lichaam. Het lymfestelsel is een reinigings- en afweersysteem, bestaande uit een netwerk van lymfevaten en lymfeknopen. De lymfevaten nemen weefselvocht op waarin eiwitten, afvalstoffen en schadelijke deeltjes zijn opgelost. De lymfeknopen, die vooral in de liezen, oksels en hals zitten, werken als filters. Schadelijke deeltjes en afvalstoffen worden in de lymfeknopen vernietigd.
Na operaties kan er mogelijk maar een bepaald gedeelte van het lichaam gedraineerd worden en maak ik dan ook gebruik van cupping. Dit ook om het bindweefsel littekens die de stagnatie van lymfevocht bevorderen weer losser te maken.

Middels deze massage worden alle afvalstoffen uit de lymfe afgevoerd uit het lichaam via de terminus, die aan de voorzijde van de hals onder het sleutelbeen zit. Het effect van de massage blijft tot 3 dagen na de behandeling voortgaan.
———————————————————————————–
Klachtgerichte bindweefselmassage
Ik start met een onderzoek van de spierketens. Daarop volgt het losmaken van het bindweefsel langs de wervelkolom. Met deze krachtige handelingen geef je een krachtige stimulans voor balans, want doorbloeding maakt herstel mogelijk. Ook nemen de spanningen in de spiergroepen af, dit zal ik tijdens de behandeling controleren.
Het uitgangspunt van deze behandeling is het herstellen van de rust in het zenuwstelsel, daarom neem ik aan het einde van de behandeling ook de tijd om de nek en onderrug met diverse technieken los te maken en te schudden. Dit wordt altijd erg ontspannend ervaren.
Ook zal ik indien nodig preventieve of onderhoudende oefeningen meegeven.
Bij deze behandeling adviseer ik meestal 4 tot 6 behandelingen op wekelijkse basis, afhankelijk van de duur van het bestaande probleem.

De klachtgericht-rittenkaart is een stok achter de deur om die hardnekkige lichaamskwaal eens goed aan te pakken!

———————————————————————————–

Energetische buikmassage
Ter bevordering van de balans tussen lichaam en geest. Een allround body massage waarbij de buik centraal staat.
Ik start op de rug bij de grote rugstrekker spieren, de tegenhanger van de buikspieren. Als de rug ontspannen is, zullen de buikspieren makkelijker verzachten.
Nu komt de buik aan bod, dit gebeurt rustig en verloopt op heel geborgen wijze.
Een goede stimulatie van zowel onderliggende organen, spieren en tevens een manier om emoties en spanningen los te laten vanuit aanraking van de buik.
Omdat het lichaam een geheel is en alles verbonden is (een losse spier voor mij eigenlijk niet bestaat, omdat alles gehuld is in de fascia) neem ik ook de nek, het hoofd en de benen mee in deze energetische massage. uitermate ontspannend feestje voor je lichaam

———————————————————————————–

Cuppingmassage
Cupping is een zuigtechniek die er wat bijzonder uitziet, maar laat je niet afschrikken want het is vooral een bijzonder effectieve manier om te masseren. Met silicone cups wordt de huid vacuüm getrokken. Dat heeft effect op de doorbloeding en de ruimte tussen de bindweefsellagen. Bindweefsel, verklevingen en ook spierknopen worden naar de oppervlakte gezogen en de blokkades worden opgeheven. Het lichaam kan de vrijgekomen afvalstoffen direct afvoeren via de lymfe. Vandaar dat ik ook gebruik maak van deze techniek voor een lymfe drainage, maar absoluut ook voor andere massage vormen.
Nu leent deze massage er wel heel goed voor als je eens een korte massage zou willen om kennis te maken.
Met 30 minuten kun je het lichaam al een enorme boost geven!
Ik masseer met de cups, maar laat ze dan ook enkele minuten staan.
Na een cupping behandeling ontstaan er op je huid ronde vlekken. Deze plekken kunnen beurs aanvoelen, net als blauwe plekken. En hoe donkerder de plekken zijn, hoe langer het zal duren. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Binnen 3 tot 7 dagen zullen de plekken normaal gesproken verdwijnen.
Wel is het na een behandeling raadzaam om je huid warm te houden, niet koud te douchen, er ook niet mee in volle zon te komen en voldoende water te drinken. Dit is van belang bij de afvoer van afvalstoffen. Na een behandeling wachten we altijd even af om te kijken hoe je lichaam hierop reageert. Deze cupping techniek kan maximaal twee keer in de week gedaan worden.

Met deze techniek behandel ik ook littekens. Aangezien er niet te lang op een litteken gewerkt kan worden is het prettig om deze massage te combineren met een andere massage behandeling.

———————————————————————————–

Cellulite behandeling
Optisch gezien is het natuurlijk altijd fijn om wat aan de bobbelige structuur in de huid te doen, die wel wordt vergeleken met het jasje van een sinaasappel. Nu wil ik graag benadrukken, dat ik vooral gericht ben op de medische kant van de gevolgen van cellulite, die voor een enorme stagnatie weefselvocht en voor ophoping van afvalstoffen in de cellen zorgen.
Mocht je aan een cellulite behandeling beginnen, dan is het van belang dat dit in een serie van 8 behandelingen in aansluitende weken gebeurt. Deze worden ook in één keer betaald bij de eerste behandeling.
De bedoeling is om de vetcellen, die samenklonteren tot ‘druiventrosjes’ te laten krimpen, afvalstoffen af te voeren en het weefselvocht weer vrijer te laten stromen. Deze laag bindweefsel is namelijk ook in staat om vocht vast te houden.
Een mindset waarbij een gezonde levensstijl en beweging voorop staan is natuurlijk een hele grote factor bij het slagen van de behandeling.
Vers fruit en rauwe groente zijn vezelrijk en hebben een reinigende werking.
Met een meegekregen cup kun je zelf nog een extra aanzet geven gedurende de week. De technieken leg ik tijdens de behandeling uit.
Eerst masseer ik de lichaamsdelen, dan voer ik in rap tempo de intensiteit van de cupping massage op. Een beetje pijn is bij deze behandeling juist goed.
Een optimale doorbloeding probeer ik nog meer te versterken door een frisse clash met een ijsmassage, waarna de lichaamsdelen ingesmeerd worden met een berkenolie met anti cellulite werking.
De benen zullen heerlijk aanvoelen en je loopt de dag op wolkjes.

———————————————————————————–

Stoelmassage
Een heerlijk ontspannen, zowel als oppeppende 20 minuten in het vooruitzicht.
De massage is gebaseerd op de Thaise yoga massage.
Ik loop de sen punten op het bovenlichaam af, waarbij ik extra aandacht geef aan het lichaamsdeel wat vooraf bepaald is. Je mag je even helemaal overgeven aan het moment op deze heerlijk comfortabele stoel.
Het handige is, dat de massage door de kleren gegeven wordt, dus vrijwel overal is uit te voeren.
Deze massagevorm geef ik vooral in dagdelen op de werkvloer naast ergonomische tips en stretchoefeningen.
Dit samen is vooral een krachtig middel ter preventie van RSI en spanning in het lichaam.
Even helemaal “sen”en dan weer lekker door met de orde van de dag.

———————————————————————————–

Chi nei tsang belly massage
Een weldadige behandeling van 2 uur.
Kan helaas niet worden uitgevoerd bij spiraaltjes, bekkenbodem matjes, de eerste 3 dagen vd ongesteldheid, aanwezigheid van cystes en vleesbomen en algemene contra indicaties.
Eerst drinken we een kopje thee, waarna je op de rug mag komen liggen en een meditatie volgt.

Chi Nei Tsang is een zeer oude vorm van diepe buikmassage uit Taoïstisch China en wordt tegenwoordig door Mantak Chia onderwezen. Deze vorm van heling is onderdeel van het Universal Healing Tao systeem en een verdieping van shiatsutherapie.

Het centrum van ons lichaam bevindt zich rond de navel. In onze buik worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Denk maar eens aan ‘die steen op je maag’ of ‘je gal spugen’… zo zijn er nog meer van deze gezegdes die alles zeggen! Ieder buikorgaan heeft zijn eigen emotionele functie, bijvoorbeeld bij de lever hoort woede en vriendelijkheid, bij de nieren angst en wijsheid. Ontstaat er een disbalans in een orgaan dan wordt de daarbij behorende emotie versterkt of juist verzwakt.


Vanuit de buikorganen stroomt de Qi (energie) via de meridianen, bloedvaten en lymfe door de rest van het lichaam. Wanneer onze organen alle stress en emoties niet meer kunnen verwerken stagneert de energiestroom wat fysieke en mentale klachten als gevolg geeft. De behandeling vindt plaats direct aan de bron van de energie op de buik en heeft daarom een zeer diepe en intense werking.
Chi Nei Tsang gaat er vanuit dat het leven begint vanuit de navel. Hierin vind je dan ook diverse punten (ook wel windpoorten genoemd) terug die in verbinding staan met diverse lichaamsstelsels (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel en het meridiaanstelsel.


Door deze punten te openen tijdens de massage stimuleer je dus je darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen,nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier, het lymfestelsel en de bloedcirculatie.

Een Chi Nei Tsang massage maakt de dunne darm en de dikke darm vrij door middel van een diepe massage. Dit kan gevoelig zijn, en na afloop kan het een beetje beurs aan voelen. De druk kunnen we samen bepalen, gedeeltelijk op gevoel maar belangrijk is ook altijd aan te geven als je het als onprettig ervaart.

De massage kan diep gaan, maar wordt met zachtheid gegeven.  Tijdens deze buikmassage worden je darmen in beweging gezet, dit zorgt voor een detox/ontgifting, ontluchting en verlichting van je buik.
Tussendoor maak ik gebruik van schuddingen en ik rond af met een hoofd en voet massage.
De behandeling kan door de kleren heen gegeven worden (draag gemakkelijke kleding), alleen de buik wordt vrij gemaakt, voor de massage gebruik ik een zachte zelfgemaakt helende kruiden infusie olie. Hierbij worden de organen gemasseerd en energiepunten geactiveerd.


Chi Nei Tsang is bijvoorbeeld effectief bij:
• stress gerelateerde klachten
• hormonale klachten
• klachten van de overgang
• stemmingswisselingen
• emotionele klachten
• rug-, heup-, nek- en schouderklachten
• RSI-klachten
• prikkelbaar darm syndroom
• verstoorde spijsvertering als constipatie en diarree
• slapeloosheid
etc.


———————————————————————————–


NB: Bij het boeken van een massagebehandeling ga ik ervan uit, dat de huisregels doorgenomen zijn.

klachten en pijnklachten waarmee ik onder andere werk zijn:

-preventief voor recidiverende klachten.
-chronische pijnklachten met of zonder trauma.
-herstel na blessures of operaties.
-blokkades van de spierketens.
-energieblokkades.
-fibromyalgie.
-aanhoudende krampen.
-spierpijn.
-cellulite.
-oedeum.
-spanningsklachten.
-burnout.
-littekens.
-disbalans van lichaam en geest.

‘Kennis spreekt, maar wijsheid luistert.’ Jimi Hendrix